Program

The schedule may be subject to change at a later date.

Wednesday, 06 December
Room 1 Room 2 Room 3
9:00 Conference Open (30 minutes)
Welcome and introduction.
9:30 Opening Keynote (60 minutes)
Randal Schwartz - "Free software - A look back, a look ahead"
10:30 What's New In Python: 2006 Edition
Baxter, Anthony
30 minutes
Perl White Magic: Special Variables and Command Line Switches
Castro, José
30 minutes
Working with PHP and Oracle
Holloway, Alison
30 minutes
11:00 Morning Tea (20 minutes)
11:20 A Rails/Django Comparison
Green, Alan, Askins, Ben
60 minutes
Obfuscation, Golfing and Secret Operators in Perl
Castro, José
60 minutes
Implementation of Queuing Disciplines on Linux made Easy
Braithwaite, Stephen
60 minutes
12:20 Ctypes. ctypes run!
Holkner, Alex
30 minutes
Moose - it's the new Camel!
Vilain, Sam
30 minutes
Enterprise PHP
Rinne, Thorsten
30 minutes
12:50 What's Old Is New Again
Jones, Richard
30 minutes
use feature: An overview of new language constructs in Perl 5.10
Fenwick, Paul
30 minutes
Conferences For Beginners
Richardson, Jacinta
30 minutes
13:20 Lunch (50 minutes)
14:10 RESTful Software Development and Maintenance
Hyland-Wood, David
60 minutes
Nothing can possibly go wrong
Kennedy, Adam
60 minutes
Testing Performance Mail Relay
Coker, Russell
60 minutes
15:10 Web Application Security - Tools, Techniques, Tips and Tricks
Burgess, Chris
30 minutes
Wile Coyote's Toolbox: The Acme Namespace - 30 minutes, 90 modules
Castro, José
30 minutes
Data Warehousing HOWTO
Leybourn, Evan
30 minutes
15:40 Afternoon Tea (20 minutes)
16:00 APhPLIX, Traditional GUI in Web Applications: "GUI Classique en Applications Web"
Herbohn, Flame, Prescott, Dani
30 minutes
Python in Mozilla
Hammond, Mark
30 minutes
Publishing a Perl-based app to SourceForge and CPAN
Eriksen, Leif
30 minutes
16:30 Object Pascal on linux isn't dead.
King, Jason
30 minutes
The Planet Feed Reader: Better Living Through Gravity
Gardiner, Mary
30 minutes
Open Source Glue: Using Open Source to Glue Proprietary Systems to Business Needs
Felsche, Mr Bernd
30 minutes
17:00 Birds of a Feather (BOF) (60 minutes)
This time is allocated for BOF sessions.
18:00 Conference Dinner (60 minutes)
At the dinner Damian Conway will present "The Da Vinci Codebase"
Thursday, 07 December
Room 1 Room 2 Room 3
9:00 Morning Keynote (60 minutes)
Richard Farnsworth - "Open Source Synchrotron"
10:00 J2EE and Open Source Innovation: The Relationship between Open Source and Standards
Pitty, Keith
30 minutes
Doing stupid things with XSLT
Pickett, Deborah
30 minutes
A Database Money Can't Buy
Pierce, Howard
30 minutes
10:30 Morning Tea (30 minutes)
11:00 Testing non-perl apps with TAP
Eriksen, Leif
60 minutes
Shiny, Pretty Things
Jones, Richard
60 minutes
PHP 5 and IBM DB2
Rinne, Thorsten
60 minutes
12:00 The Database - slave or master? Tangram and DBIx::Class
Vilain, Sam
30 minutes
Development of Mono Applications with Agile Languages
Rees, Mark
30 minutes
Apache Configuration Primer
Oxer, Jonathan
30 minutes
12:30 Retooling the World Wide Web for Its Original Purpose: Modernising the Web for University Research
Diment, Kieren
30 minutes
MontyLingua (and ConceptNet) to simplify natural text processing tasks
Ling, Maurice
30 minutes
Open Source on the Scientific Bleeding Edge
Sunter, Patrick
30 minutes
13:00 Lunch (60 minutes)
14:00 Square pegs and round holes: A reflection on Class::DBI
Edmonds, Stephen
30 minutes
Automatic Text Generation and Weather Forecasting
Leeuwenburg, Tennessee
30 minutes
System Administration Skills for Developers
Crompton, Geoff
30 minutes
14:30 Lightning Talks (60 minutes)
10 5-minute talk slots (5 minutes intro and set up)
15:30 Afternoon Tea (30 minutes)
16:00 Mono - Migrating from Windows to Linux
Mifsud, Dr. Trent
30 minutes
Accessing Relational Databases with Python
Todd, Andy
30 minutes
Team Monash: Outwit, Outplay, Outlast
Carpenter, Hamish
30 minutes
16:30 Afternoon Keynote (60 minutes)
Anthony Baxter - futurepython
Friday, 08 December
Room 1 Room 2 Room 3
9:00 Morning Keynote (60 minutes)
Scott Penrose - Zaltana
10:00 An Uppity Phone System: New opportunities from VoIP and OSS telephony
Goodwin, Julien
30 minutes
Building Audio Applications With GStreamer
Baxter, Anthony
30 minutes
The Pillars of FOSS: Looking at the whole FOSS picture
Waugh, Pia
30 minutes
10:30 Morning Tea (30 minutes)
11:00 The Portable Image Testing Architecture: Rediculously Large Scale Testing
Kennedy, Adam
60 minutes
Building With a Version Control Audit Trail
Clews, Alec
30 minutes
Understanding Greediness: Improve Your Understanding of Reg-exes
Richardson, Jacinta
30 minutes
11:30 Programs are Just Words: Designing Domain Specific Languages in Ruby
Byrne, Mr. Myles
30 minutes
Architecture with Archetypes: The seafelt Reporting Framework for Zope/Plone
Warren, Justin
30 minutes
12:00 Making Printed and Online Reports Look Great With JasperReports
Raik-Allen, Simon
30 minutes
Human Interfaces for Geeks
Fenwick, Paul
30 minutes
Career Development for Developer Geeks
de Castro Lopo, Erik
30 minutes
12:30 Managing Distributed Version Control
Pool, Martin, Collins, Robert
30 minutes
Usability, user-centered design (UCD) and FOSS
Rippon, Scott
30 minutes
The DigitalFriend: the First End-User Oriented Multi-Agent System
Goschnick, Steve
30 minutes
13:00 Lunch (60 minutes)
14:00 Coding in a Distributed Team: Testing, Reviewing, Sharing and Merging Code Without Going Crazy
Bennetts, Mr. Andrew
30 minutes
ODF: Our Document Future: OpenDocument Format and Digital Preservation
Benjamin, Donna
30 minutes
Better Software Through Test Coverage: A Practical Guide To Making Your Test Suite Suck Less
Banks, Greg
30 minutes
14:30 Lightning Talks (60 minutes)
12 5-minute talk slots
15:30 Afternoon Tea (30 minutes)
16:00 Conference Close (60 minutes)